small logo mäklarinfo

Statistik

På Mäklarinfo presenterar vi statistik över bostadspriser för hela Sverige. Du kan enkelt få en överblick över hur bostadspriser har utvecklats på region-, kommun-, stads-, stadsdels- och gatunivå. Denna statistik baserad på sålda bostäder är ett bra verktyg för att snabbt uppskatta ett värde på en bostad i just ditt område.

Olika typer av Statistik

Vi samlar och räknar ut olika former av statistik med syfte att göra det enklare för dig som säljare eller köpare att få en idé om vad en bostad du ska sälja eller funderar på att köpa är värd.

Historiska priser

Vi har grafer med kvartalspriser i olika områden, hela vägen ned på gatunivå. Då får du en idé om hur trenden ser ut i just det område du är intresserad av. Priserna presenteras per kvartal och vi gör även avancerade grafer som gör att det blir enklare att se trender och inte bara temporära dippar eller toppar i priserna.

Antal bostäder till salu

Antalet bostäder som är ute till försäljning ger en bild av om marknaden är het eller sval. När man ser på det över tid blir det ännu mer intressant. Vi listar detta historiskt så du får en bättre överblick över en marknads utbud.

Tid för försäljning

Vi har även siffror på hur lång tid det tar att sälja en bostad. En het marknad brukar symboliseras av korta tider från att bostaden läggs ut till försäljning tills den säljs. Längre tid kan indikera att priserna är höga eller att området kanske inte är så populärt

Prisförändring

Hur förändras priset från det läggs ut till försäljning tills bostaden säljs? Om denna siffra är hög kan det indikera att mäklare sätter ut bostäder till lockpriser eller att marknaden i området är het och har många intresserad köpare som bidrar till prisökning genom budgivning.

Statistik för de större städerna

En smartare försäljning

20 smarta frågor att ställa när du ska välja mäklare för din försäljning.
Ladda ned frågorna Gratis nedladdning (PDF 87 kB)

En sak man bör tänka på är att kostnaden för mäklaren kan äta upp en stor bit av den eventuella vinsten man gör på sin bostadsförsäljning.