small logo mäklarinfo

Flyttfirma

Alla som någon gång har flyttat förstår värdet av att anlita en flyttfirma när man ska flytta sitt bohag från en bostad till en annan. I den här artikeln går vi genom hur du väljer flyttfirma och vad som ingår när du köper tjänster av flyttfirmor.

Varför anlita en flyttfirma?

Det kan vara skӧnt att hyra in en flyttfirma nӓr det ӓr dags att byta bostad. Att slippa kånka och bӓra sjӓlv, eller tvinga sin slӓkt och vӓnner att komma fӧr att hjӓlpa till. Flyttfirmor har alla redskap som behӧvs, fӧr att inte tala om erfarenhet. Många företag tar ett fast pris fӧr en flytt, beroende på hemmets storlek och distansen till det nya, medan andra företag jobbar per timme och tar betalt för hur lång tid det tar att flytta bohaget. Ett tips är att kontakta flera flyttfirmor för att få in flera offerter på just din flytt.

Vad kan en flyttfirma hjälpa till med?

Men en flyttfirma kan också vara till hjӓlp långt innan dagen fӧr flytt kommer. Ibland kan man få låna eller hyra kartonger av dem, stadiga och av god kvalitet. De kan komma med tips och råd om hur man packar på rӓtt sӓtt och eventuellt tillhandahålla material fӧr att packa ӧmtåliga saker. Eller så kan man låta dem packa och slippa tӓnka på flytten ӧverhuvudtaget, allt beror ju på hur mycket man kan gӧra sjӓlv och vad man har råd med. Sedan kan de också hjӓlpa till med att packa upp sakerna i den nya bostaden, sjӓlv behӧver man bara låsa upp och stiga in i sitt nya hem.

Vilka extratjänster kan man få tillgång till via en flyttfirma?

Ett stort antal flyttfirmor hjӓlper till med det mesta som har att gӧra med en flytt. Detta kan också inkludera flyttstӓdning, både i det gamla och det nya hemmet. En del har kontakter och mӧjligheter att flytta ens saker till utlandet, med allt vad det innebӓr av tulldeklarationer och skatter. Men en flyttfirma kan också hjӓlpa till med enskilda tjӓnster, som att flytta ett piano man kӧpt eller kanske ett kassaskåp.

Vilken flyttfirma ska man anlita?

Det ӓr viktigt att se sig om lite innan man vӓljer vilken flyttfirma man ska anlita. Dels kan priserna variera, det gӓller att se på detaljerna som rӧr just ens egen situation. Men ӓven erfarenhet och referenser ӓr viktiga- de måste vara kӓnda fӧr att behandla folks ӓgodelar med respekt och kunskap. Ӓven om det bara ӓr ett jobb fӧr dem så handlar det ju trots allt om saker som man sjӓlv håller kӓra, eller som ӓr vӓrdefulla. Att kolla upp referenser kan dӓrfӧr lӧna sig, och seriӧsa flyttfirmor ӓr mer ӓn villiga att tillhandahålla dem. Nӧjda kunder ӓr alltid den bӓsta reklamen.

Fördelen med att använda sig av en flyttfirma

Så det gӓller att avvӓga kostnader med vad man får fӧr det. Att slippa tӓnka på sin flytt kan vara guld vӓrt, och många har heller inte den styrka och energi som behӧvs fӧr att flytta ett helt hem. Med en bra flyttfirma kommer det att gå så smidigt som mӧjligt, och flytten behӧver inte vara något man fasar fӧr.

Senast uppdaterad

En smartare försäljning

20 smarta frågor att ställa när du ska välja mäklare för din försäljning.
Ladda ned frågorna Gratis nedladdning (PDF 87 kB)

En sak man bör tänka på är att kostnaden för mäklaren kan äta upp en stor bit av den eventuella vinsten man gör på sin bostadsförsäljning.