small logo mäklarinfo

Granngaranti

Kanske har du precis flyttat till en ny bostad och helt plötsligt upptäcker att du inte trivs med dina nya grannar. Vad göra? Flytta igen? Det är dyrt att flytta och bland annat så skulle det innebära ett dyrt mäklararvode kort inpåt försäljning av din förra bostad. Här kan vissa mäklar erbjuda en premiumtjänst de kallar Granngaranti. Vad är en granngaranti och vad ingår i en sådan?

Det kan vara knepigt att få en full överblick över din nya bostad när du köper nytt, men det är ändå betydligt enklare än att få koll på dina nya grannar, man köper grisen i säcken så att säga och får hoppas att det är hyggligt folk som inte stör.

Vad innebär Granngaranti?

Så här skriver Mäklarringen om sin tjänst Granngaranti: "Med den nya tjänsten Granngaranti ges alla kunder som nyligen sålt sin bostad via Mäklarringen möjlighet att kostnadsfritt sälja sin nyinköpta bostad om de inte trivs med grannarna."

Vilka mäklare har en granngaranti?

Just nu så är det bara Mäklarringen som erbjuder en sådan tjänst till sina kunder, men det finns ju inget hinder att du som säljare och köpare av en ny bostad upprättar en sådan klausul när du tecknar avtal att sälja din bostad via den mäklare du valt att anlita för att sälja just din gamla bostad.

En smartare försäljning

20 smarta frågor att ställa när du ska välja mäklare för din försäljning.
Ladda ned frågorna Gratis nedladdning (PDF 87 kB)

En sak man bör tänka på är att kostnaden för mäklaren kan äta upp en stor bit av den eventuella vinsten man gör på sin bostadsförsäljning.