Hur blir bostadspriserna hösten 2019

Publicerad: 2019-08-24 19:47:51

Efter några år av nedåtgående bostadspriser i många städer och stillastående i andra är det många som undrar hur bostadspriserna kommer att utvecklas framöver. Sommaren är ofta en ganska lugn period på bostadsmarknaden och när hösten börjar igen brukar affärerna på bostadsmarknaden öka. I studentstäder som Uppsala och Lund kan man se tydligt att priserna ökar uppåt varje höst, antagligen p g a ganska hög omsättning på bostäder som passar studentlivet. Men hur ser det ut i övriga landet? Hur blir bostadspriserna hösten 2019? Beroende på vem man frågar, får man kanske lite olika svar, svenska mäklare har ju en tendens till att alltid se positivt på prisutvecklingen av någon anledning. KTH-forskaren Anna Granath Hansson säger i en artikel i SvD att

“Bostadsrättspriserna har stigit de senaste 20–25 åren och att de stiger mer är föga troligt. Dessutom har de låga räntorna redan kapitaliserats i priserna på bostadsrätterna”

Vad tror du? Hur kommer priserna att utvecklas? Vilka parametrar är viktiga att ta hänsyn till? Räntan, hög- och lågkonjuktur, politiska beslut? Hur tänker du när det kommer till bostadsmarknaden och bostadspriserna framöver?

Jämför offerter från olika mäklare

Ett kostnadsfritt sätt, helt utan förpliktelser, att jämföra mäklare och mäklararvoden är att använda sig av HittaMäklare.se. De hjälper dig att välja ut de mäklare som passar just bäst för dig. Du kan enkelt jämföra offerter från olika mäklare och själv bestämma vem som ska få sälja din bostad. Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Hur fungerar det?

hittamaklare.se

Bonus: 20 gratis tips till dig som funderar på att sälja din bostad. De här frågorna ställer de säljare som fått mest betalt för sin bostad till sin mäklare. Läs vårt bonusmaterial nu