small logo mäklarinfo

Hitta mäklare i hela Sverige

Hitta mäklare i Sverige. Se marknadsandel, läs kommentarer, betygsätt olika mäklare och se information och grafer över hur bra olika fastighetsmäklare lyckas med sina bostadsförsäljningar. Statistiken är baserad på sålda bostäder från Booli och uppdateras kontinuerligt. 2024-05 hade Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Fastighetsbyrån, Bjurfors, Svensk Fastighetsförmedling, Erik Olsson Fastighetsförmedling störst marknadsandel i Sverige.

Hitta en mäklare som passar just dig och din bostad. Låt någon annan leta reda på rätt mäklare för just din bostadsförsäljning. Kostnadsfritt och utan förpliktelser.

Hitta mäklare

Marknadsandel för mäklare i Sverige 2024-05

Mäklare Namn Marknadsandel Andel 2024-05
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
15.3%
Fastighetsbyrån
12%
Bjurfors
10.2%
Svensk Fastighetsförmedling
9.3%
Erik Olsson Fastighetsförmedling
6.8%
Sida 1 (1 - 30)
Mäklare

Vad är en mäklare?

En mäklare är en roll som förmedlar kontakt mellan säljar och köpare av bostäder och andra typer av fastigheter. En fastighetsmäklare hjälper säljare och köpare att hitta ett pris som båda är nöjda med. En mäklare är expert på bostäder, bostadsmarknaden och de processer som måste till för att en fastighet ska byta ägare.

Kan vem som helst kalla sig mäklare?

Fastighetsmäklare är en skyddad titel. För att få kalla sig mäklare måste man ha genomgått utbildning för att få bli en registrerad och godkänd mäklare.

Hur mycket tjänar en mäklare?

Ofta har mäklare provisionsbaserad lön. Ju mer de säljer, ju högre arvoden de kan ta ut, desto mer betalt kan de få. Mäklarbranschen är således väldigt konkurrensutsatt.

Vilken är den bästa mäklaren?

Vilken mäklare är bäst? Den som säljer mest eller kanske den som just du känner dig mest trygg med? Det är knepigt att hitta rätt mäklare när man ska anlita en för försäljning av sin bostad. Det finns ett värde i att jämföra olika mäklare för att få en känsla (gärna baserat på fakta) över vilken mäklare som passar just din affär bäst.