Jämför bolån hos flera banker

Ska du lägga om dina befintliga bolån eller har du precis köpt en ny bostad och behöver bolån för den? Genom att jämföra olika räntor på bostadslånen kan du tjäna tusentals kronor varje år.

Kontantinsats vid bostadslån

Som det ser ut idag behöver du åtminstone ha 15% av bostadens värde att lägga som kontantinsats när du ska köpa en bostad som finansieras via bolån. Sen påverkar givetvis inkomst hur mycket pengar du får låna för att köpa en bostad.

Har du inte 15% av bostadens värde att lägga som kontantinsats men utrymme i din ekonomi kan det ibland finnas möjlighet att låna till kontantinsatsen med ett blanco-lån eller ett sk topplån.

Saker som påverkar hur mycket du kan låna är kontantinsats, bostadens pris och din skuldkvot.

Amortera på bolån

Förut kunde man få amorteringsfria bolån om du lånade upp till en viss del av bostadens värde och det fanns utrymme i ekonomin. Nu gäller nya regler för amortering och du kan få amorteringsfritt endast när du lånar till 50% eller mindre av en bostads värde.

Tjänster som erbjuder bostadslån och jämförelse av bolån

Tjänst Webbplats
MittBolån https://www.mittbolan.se
Hypoteket Bolån https://hypoteket.com

Bonus: 20 gratis tips till dig som funderar på att sälja din bostad. De här frågorna ställer de säljare som fått mest betalt för sin bostad till sin mäklare. Läs vårt bonusmaterial nu