Bunden eller rörlig ränta på bolånen?

Publicerad: 2019-07-06 11:39:50

I onsdags (2019-07-03) lämnade Riksbanken räntan oförändrad på -0,25%. Riksbanken säger:

Även prognosen för reporäntan är oförändrad och indikerar att räntan höjs igen mot slutet av året eller i början av nästa år. 

riksbank.se

Så frågan är: Ska man ha bunden eller rörlig ränta på bolånen? Lite olika experter uttalar sig på SvD om just detta. Där verkar konsensus just nu vara att räntorna kommer fortsätta vara låga en längre period och att ligga rörligt antagligen inte är en dum idé om man har möjlighet till det. Nordeas chefsekonom Annika Winsth avslutar med det något läskiga citatet:

Det var ju mumma för högt skuldsatta hushåll.

Annika Winsth

Hur tänker du som har lån på din bostad? Ligger du allt rörligt, allt bundet eller blandar du upp med rörligt/bundet? Kommentera gärna!

Jämför offerter från olika mäklare

Ett kostnadsfritt sätt, helt utan förpliktelser, att jämföra mäklare och mäklararvoden är att använda sig av HittaMäklare.se. De hjälper dig att välja ut de mäklare som passar just bäst för dig. Du kan enkelt jämföra offerter från olika mäklare och själv bestämma vem som ska få sälja din bostad. Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Hur fungerar det?

hittamaklare.se

Bonus: 20 gratis tips till dig som funderar på att sälja din bostad. De här frågorna ställer de säljare som fått mest betalt för sin bostad till sin mäklare. Läs vårt bonusmaterial nu