small logo mäklarinfo

Artiklar om att köpa och sälja en bostad

Våra artiklar är framför allt fokuserade på att hjälpa dig som ska köpa eller sälja en bostad med de frågor och problem som är aktuella för dig just då. Känner du att det saknas någon artikel, så kontakta oss gärna så vet vi vad ni som läser är intresserade av att få veta mer om.

Amorteringskrav på nya bostadslån Tillagd

Den 1:a juni i år (2016) börjar det så kallade amorteringskravet att gälla. Finansinspektionen har lagt fram hur detta krav kommer att vara utformat. Amorteringskravet kommer endast att gälla nya bostadslån.
Läs hela artikeln

App för iOS och Android för bostadspriser Tillagd

Vi bygger just nu en app för iOS och Android för dig som snabbt vill få överblick om bostadspriser, statistik och annat i området du just nu befinner dig i.
Läs hela artikeln

Att tänka på när man ska sälja sin bostad Tillagd

Det finns flera saker att tänka på när man ska sälja sin bostad, både gällande praktiska saker och ekonomiska aspekter.
Läs hela artikeln

Det smarta hemmet Tillagd

Ibland hör man ibland talas om begreppet "det smarta hemmet". Vad innebär det?
Läs hela artikeln

En guide till amortering Tillagd

En amortering är en delbetalning av lånebeloppet du har. Amorteringar görs oftast efter en amorteringsplan, en förutbestämd tid som du har på dig att betala tillbaka pengarna du har lånat. Ett bostadslån har oftast en längre amorteringsplan.
Läs hela artikeln

Hur gör man för att få bäst möjligt betalt för sin bostad? Tillagd

En fråga som många ställer sig när de ska sälja sin bostad är hur man gör för att få ut så mycket som möjligt för att göra maximal vinst eller minimera sina förluster vid försäljning av sin bostad. Här tänkte vi gå genom några av de saker som man kan göra
Läs hela artikeln

Kan man dra av kostnaden för mäklare på deklarationen? Tillagd

När du har sålt en bostad behöver du redovisa den i din deklaration. En vanlig fråga är hur man ska hantera mäklarkostnaden och om det är möjligt att dra av kostnaden för en mäklare på ens deklaration.
Läs hela artikeln

Låna till kontantinsatsen Tillagd

När du ska finansiera ditt bostadsköp så vill de flesta låneinstitut och banker ha en kontantinsats. Idag kräver de flesta banker att man betalar en kontantinsats på 15% av köpesumman av bostaden.
Läs hela artikeln

När ska man sälja sin bostad? Tillagd

En av de stora frågorna när man ska sälja sin bostad är när man ska sälja. När på året är den bästa tiden att sälja? Finns det andra faktorer att hålla reda på? Genom att träffa rätt kan man tjäna åtskilliga tusenlappar, kanske hundratals. Därför kan det
Läs hela artikeln

Så räknar du ut din skuldkvot på bolånet Tillagd

För att få en uppfattning om hur stora lån som är rimliga i förhållande till din inkomst kan du beräkna din skuldkvot. Skuldkvoten visar relationen mellan ditt hushålls totala skuld och den totala disponibla inkomsten.
Läs hela artikeln

Tips inför visningen Tillagd

När du ska sälja din bostad är det flera steg som är viktigt, val av mäklare, rätt utropspris, när på året man ska sälja och en annan sak som är väldigt viktigt för att visa upp bostaden på ett sätt så rätt köpare blir intresserade: visningen.
Läs hela artikeln

Vad kostar det att anlita en mäklare? Tillagd

Mäklararvode kan beräknas på flera sätt och olika saker kan ingå i mäklarkostnaden. I denna artikel kan du mer info om hur mäklararvode fungerar.
Läs hela artikeln