Mäklarofferter

Nöjd kund

Jag behövde välja en mäklare snabbt eftersom jag precis köpt ny bostad och det fick jag hjälp med. Jag kommer att använda tjänsten igen nästa gång jag ska sälja

Nöjd HittaMäklare-kund
Gratis mäklaroffert

Jämför mäklarofferter och mäklararvode

Vi specialiserar oss på att hjälpa dig som skall sälja din bostad att få tag på den bästa möjliga mäklaren för just din försäljning. Vi hjälper dig att jämföra mäklare. Det enda du behöver göra är att beskriva din bostad som du vill sälja.

När du fyllt i alla uppgifter så görs en matchning mot aktiva och kvalitetssäkrade fastighetsmäklare i ditt område till din bostadsförsäljning. En förfrågan är inte bindande, du väljer själv om du vill anlita någon av mäklarna. Vid matchningen av mäklare för din bostad tittar vi på:

  • Vilka mäklare har historiskt sålt mest bostäder i ditt närområde
  • Vilka som säljer liknande objekt och vilka slutpriser dessa mäklare fått.
  • Dina personliga önskemål.

Tips för dig som ska sälja - 20 viktiga frågor att ställa till din mäklare (PDF, 87 kb)


Vad kostar en mäklare?

Vi har tagit fram en enkel kalkylator för dig så att du snabbt och enkelt kan göra en överslagsräkning på vad det kan kosta att sälja din bostad.

Använd det underlaget som en riktpunkt när olika mäklare ger dig offerter. Fyll i vad du tror (eller hoppas) att din bostad kommer att säljas för och ändra det procentuella arvodet för att se hur mycket det kan skilja i kostnad beroende på vad för erbjudande du får av en mäklare.

Hur fungerar det?

Vi tittar även på vår statistik kring vilka mäklare vi vet har nöjda kunder och vilka som fått rekommendationer av våra säljare.

Vi plockar fram ett urval på max fyra mäklare och en sammanställning över dessa mäklare kommer att skickas till dig via e-post. I underlaget visar vi dig mäklarnas historiska försäljningar med information om slutpriser. Vi visar dig även vilka aktuella uppdrag mäklarna arbetar med just nu samt hur tidigare säljare uppfattat mäklarna.

Mäklarna kommer därefter att ta kontakt med dig för att presentera sig och beskriva sina tjänster.

Vi ger dig ett första urval av mäklare som vi sedan presenterar tillsammans med relevant beslutsunderlag. På detta sätt hjälper vi dig till en bättre bostadsförsäljning!

Börja här - Det är enkelt och gratisFAQ - Vanliga frågor

Får jag hjälp att värdera min bostad?
Det är oftast en del i priset när du anlitar en mäklare, att de värderar din bostad för att kunna sätta ett korrekt pris när de lägger ut din bostad till försäljning på bostadsmarknaden. Sen kanske inte det pris du fått bostaden värderad till är priset som läggs ut, det beror helt på strategi från mäklaren vid försäljning.
Är det skillnad på att sälja en lägenhet jämfört med ett hus?
Ja! Det är ganska många saker som är annorlunda när du säljer en bostadsrätt (lägenhet) jämfört med när du säljer ett hus. En lägenhet är just en rätt att nyttja bostaden, medan ett hus oftast köps, dvs en fastighet, då ingår stämpelskatter som lagfartsavgifter och pantbrev. Det kan vara bra att veta om mäklaren är van att sälja just den typ av bostad du ska sälja.

Undrar du något? Ställ en fråga till oss på Mäklarinfo så uppdaterar vi vår FAQ med din fråga och vårt svar.

En grupp med mäklare
  • Tjänsten är helt gratis
  • Spar pengar och egentid
  • Inga förpliktelser
  • Högsta möjliga försäljningspris

Gratis offert från upp till fyra mäklare

Ladda ned info om de senast sålda bostäderna i din stad.

Nej, jag bryr mig inte om statistik, jag kör på känsla.