small logo mäklarinfo

Jämför mäklare kostnadsfritt

Nöjd kund Photo by Grant on Unsplash

Jag behövde välja en mäklare snabbt eftersom jag precis köpt ny bostad och det fick jag hjälp med. Jag kommer att använda tjänsten igen nästa gång jag ska sälja

Nöjd HittaMäklare-kund

Jämför mäklarofferter och mäklararvode

Vi specialiserar oss på att hjälpa dig som skall sälja din bostad att få tag på den bästa möjliga mäklaren för just din försäljning. Vi hjälper dig att jämföra mäklare. Det enda du behöver göra är att beskriva din bostad som du vill sälja.

När du fyllt i alla uppgifter så görs en matchning mot aktiva och kvalitetssäkrade fastighetsmäklare i ditt område till din bostadsförsäljning. En förfrågan är inte bindande, du väljer själv om du vill anlita någon av mäklarna. Vid matchningen av mäklare för din bostad tittar vi på:

  • Vilka mäklare har historiskt sålt mest bostäder i ditt närområde
  • Vilka som säljer liknande objekt och vilka slutpriser dessa mäklare fått.
  • Dina personliga önskemål.

Vad kostar en mäklare?

Vi har tagit fram en enkel kalkylator för dig så att du snabbt och enkelt kan räkna på vad det kan kosta att sälja din bostad.

Använd det underlaget som en riktpunkt när olika mäklare ger dig offerter. Fyll i vad du tror (eller hoppas) att din bostad kommer att säljas för och ändra det procentuella arvodet för att se hur mycket det kan skilja i mäklararvode beroende på vad för erbjudande du får av en mäklare.

Se kalkylen som en "mellan tummen och pekfingret"-beräkning för var ett mäklararvode kan hamna för din bostad.

Stirra dig inte blind på mäklararvodet då "rätt" mäklare kan göra skillnad på många tusenlappar i försäljningspris. Men det kan vara intressant att veta i vilken härad kostnaden ligger för just din bostad när du funderar på att anlita en mäklare.

Hur fungerar det?

Vi tittar på statistik kring vilka mäklare vi vet har nöjda kunder och vilka som fått rekommendationer av våra säljare.

Vi plockar fram ett urval på max tre mäklare och en sammanställning över dessa mäklare kommer att skickas till dig via e-post. I underlaget visar vi dig mäklarnas historiska försäljningar med information om slutpriser. Vi visar dig även vilka aktuella uppdrag mäklarna arbetar med just nu samt hur tidigare säljare uppfattat mäklarna.

Mäklarna tar därefter kontakt med dig för att presentera sig och beskriva sina tjänster. Du väljer om du vill anlita någon.

Vi ger dig ett första urval av mäklare som vi sedan presenterar tillsammans med relevant beslutsunderlag. På detta sätt hjälper vi dig till en bättre bostadsförsäljning!


FAQ - Vanliga frågor

Får jag hjälp att värdera min bostad?
Det är oftast en del i priset när du anlitar en mäklare, att de värderar din bostad för att kunna sätta ett korrekt pris när de lägger ut din bostad till försäljning på bostadsmarknaden. Sen kanske inte det pris du fått bostaden värderad till är priset som läggs ut, det beror helt på strategi från mäklaren vid försäljning.
Är det skillnad på att sälja en lägenhet jämfört med ett hus?
Ja! Det är ganska många saker som är annorlunda när du säljer en bostadsrätt (lägenhet) jämfört med när du säljer ett hus. En lägenhet är just en rätt att nyttja bostaden, medan ett hus oftast köps, dvs en fastighet, då ingår stämpelskatter som lagfartsavgifter och pantbrev. Det kan vara bra att veta om mäklaren är van att sälja just den typ av bostad du ska sälja.
Jag är inte helt övertygad. Kan jag läsa mer om denna tjänst?
Det kan du. Allt du behöver veta om tjänsten som HittaMäklare tillhandahåller kan du läsa om på deras sida Så fungerar det.

Undrar du något? Ställ en fråga till oss på Mäklarinfo så uppdaterar vi vår FAQ med din fråga och vårt svar.

En oberoende mäklarguide

En fin dörr på ett hus Photo by Hardik Pandya on Unsplash

Jag behövde välja en mäklare snabbt eftersom jag precis köpt ny bostad och det fick jag hjälp med. Jag kommer att använda tjänsten igen nästa gång jag ska sälja

Nöjd HittaMäklare-kund
  • Unik information om mäklarnas uppdrag
  • Endast auktoriserade mäklare
  • Kvalitetssäkrade mäklare
  • Välj själv vem du vill anlita
  • Inga förpliktelser
  • Tjänsten är gratis

Offert från upp till tre mäklare