20 frågor att ställa till din fastighetsmäklare

Välj rätt mäklare när du ska sälja din bostad

Ladda ned "20 frågor till din mäklare"

Fyll i din e-post nedan så skickar vi vår e-bok "20 frågor till din mäklare" direkt till din e-post.
Att sälja sin bostad är en väldigt viktig affär, du vill få så bra betalt som möjligt, betala rätt pris för de tjänster du får hjälp med och att affären är juridiskt korrekt så du inte får några otrevlig överraskning senare i processen. Att välja rätt mäklare är således viktigt. Vi på Mäklarinfo.se föreslår att du träffar så många mäklare du orkar innan du ska sälja din bostad. Då ökar chansen för att du gör en bra affär när du ska sälja. För att göra valet av mäklare enklare har vi listat ett antal frågor som vi tror kommer göra valet för dig enklare. Se till att ställa dessa till din mäklare innan du skriver på några papper. Nöj dig inte med att mäklaren säger att han eller hon är bäst, ta reda på det själv genom att ställa dessa väl genomtänkta frågor. Tänk på att det är du som bestämmer. Du bestämmer vem som får köpa din bostad och du bestämmer också givetvis vem som får sälja din bostad.

  1. Hur många bostäder har du sålt det senaste året i mitt område?

    Det är A och O att en mäklare har koll på det område som din bostad finns i. Om mäklaren har dålig koll på området kan han eller hon helt enkelt träffa fel i pris och kanske sälja din bostad för billigt eller helt enkelt missa potentiella intresserade kunder. Har mäklaren sålt bostäder i ditt område förr så finns det en stor chans att det finns en lista med intresserade köpare redan.

  2. Hur många bostäder säljer du just nu?

    Det här är en intressant fråga. Om mäklaren säljer ett tiotal bostäder samtidigt är det inte troligt att hen har speciellt mycket tid att fokusera på just din försäljning. Säljer han eller hon ingen alls så kanske det är ett tecken på att mäklaren inte är speciellt duktig på att sälja in sig själv och på att sälja bostäder. Vad tycker du själv låter vettigt? Hur många bollar i luften kan man ha samtidigt?

  3. Går ditt mäklararvode att förhandla?

    Det här är en bra fråga för att se hur duktig en mäklare är på själva affärsuppgörelsen. Hur benägen är mäklaren att få ditt uppdrag och är personen så pass flexibel att det går att hitta olika lösningar på arvodet? Kanske går det att locka med någon form av ersättningstrappa, där mäklaren tjänar procentuellt mer när vissa nivåer har uppnåtts?

... plus 17 frågor till i vår e-bok. Ladda ned den gratis via formuläret högst upp.

Bonus: 20 gratis tips till dig som funderar på att sälja din bostad. De här frågorna ställer de säljare som fått mest betalt för sin bostad till sin mäklare. Läs vårt bonusmaterial nu

En smartare försäljning

20 smarta frågor att ställa när du ska välja mäklare för din försäljning.

Ladda ned bok

En sak man bör tänka på är att kostnaden för mäklaren kan äta upp en stor bit av den eventuella vinsten man gör på sin bostadsförsäljning.