Tips inför visningen

När du ska sälja din bostad är det flera steg som är viktigt, val av mäklare, rätt utropspris, när på året man ska sälja och en annan sak som är väldigt viktigt för att visa upp bostaden på ett sätt så rätt köpare blir intresserade: visningen.

I denna artikel har vi listat några saker som man kan tänka på innan visning av sin bostad för att öka chanserna att få ett bra pris för sin bostad när det väl blir dags för budgivning.

Laga och fixa saker som är trasiga

Har du saker som är lite småtrasiga eller kanske inte fixade, de klassiska listerna, är det dags att fixa det inför visning. Se till att ta ett par timmar och fixa alla de där småsakerna som kan dra ned helhetsbetyget på din bostad under en visning. Smörj alla dörrar, skruva åt handtag, sätt dit listerna och fixa droppande kranar. Om det inte är ordnat kan det ge ett intryck av slarvigt underhåll och dålig kvalitet på bostaden.

Fräscha upp ytskikt

Tvätta av målade väggar, bättra på målning eller kanske till och med måla om hela huset för att fräscha upp intrycket av bostaden. En nymålad vägg utan gamla skruvhål ger en väldig fräschör och intryck av att bostaden är i ett riktigt bra skick. Om fönster eller element är i dåligt skick, ger också det en väldigt stor skillnad att måla om dem. En del väljer att polera eller slipa sina golv inför visning. Lite beror det givetvis på prisläge där du säljer, men är du i den övre prisklassen för din bostad kan en investering på 20 - 50 000 kanske ge intäktsökningar som är vida större. Det här är kanske en riskfylld sak att göra, men kan också ge väldigt stora möjligheter att öka intrycket av bostaden och därmed också locka till bättre pris via fler intressenter. Om ytskick är i bra ordning vet köparen att den kostnaden kan vänta i 5-10 år.

Plocka bort möbler

Det viktiga på en visning är att visa upp bostaden. Ta bort saker och ting som försvårar för en besökare på visningen att förstå de olika rummens potential. Den som köper din bostad har alldeles säkert andra typer av möbler och en annan smak än dig och behöver få utrymme att tänka hur just de skulle inreda de olika ytorna och hur deras möbler kan fungera i de rum de tittar på.

Städa noga och tvätta fönster

Givetvis viktigt att du städar, plockar undan kläder, bäddar sängarna och tvättar fönster för att ge besökaren på visningen en känsla av att bostaden är ren och fräsch, och slippa se ditt stök och bök över hela bostaden. Man ska inte underskatta hur uppskattat det är med nytvättade fönster.

Vädra ut och fixa lukten

När man bor i en bostad så får den efter ett tag en personlig lukt, därför är det viktigt att man vädrar ut noggrant innan visning. Detta gör att det luktar rent, fräscht och neutralt när besökarna kommer på visning. För att ytterligare öka känslan kan du givetvis brygga lite kaffe, baka bröd eller göra något annat som sprider en positiv doft i huset. Men se till att i alla fall ha vädrat ut riktigt innan besökarna kommer.

Jämför offerter från olika mäklare

Ett kostnadsfritt sätt, helt utan förpliktelser, att jämföra mäklare och mäklararvoden är att använda sig av HittaMäklare.se. De hjälper dig att välja ut de mäklare som passar just bäst för dig. Du kan enkelt jämföra offerter från olika mäklare och själv bestämma vem som ska få sälja din bostad. Tjänsten är kostnadsfri och du förbinder dig inte till något.

Hur fungerar det?

hittamaklare.se

Bonus: 20 gratis tips till dig som funderar på att sälja din bostad. De här frågorna ställer de säljare som fått mest betalt för sin bostad till sin mäklare. Läs vårt bonusmaterial nu